Voordelen van zoutelectrolyse
Geen rode ogen meer

Geen huidjeuk meer

Geen verkleurde zwemkledij meer
Stabiele dosering waardoor geen piekgebruik van chemicaliën of sporen van chloor dat dagen de tijd neemt om terug tot aanneembare waardes te komen.
Milieuvriendelijk
puur natuurlijk zout wordt gebruikt voor de productie van ontsmetting. Geen handelingen of stockage meer met gevaarlijke corrosieve chemicaliën, geen slecht ruikende dampen, geen blekende vloermatten en kleding.
Zijdezacht water
Voeg zout toe aan uw zwembad en creëer zijdezacht water, resulterend in aangenamer zacht water om in te zwemmen.
Nooit geen chloor meer kopen
Uw chloor wordt ter plaatse aangemaakt en dit op een manier zoals grote fabrikanten van chloor die aanmaken. Pool Pilot gebruikt dezelfde technologie om onmiddellijke levering van Sodium Hypochloriet maar dit visueel niet te zien en niet met de zorg er dagdagelijks aan te moeten denken.
Maximum desinfectie
output tot 0.9 kg per dag. De "grootste" output cel, in een compacte lichtgewicht verpakking, op de markt! Eenvoudig te onderhouden, krachtig voor elk zwembad.

Capaciteit chloorgenerator cell
De grootte van de electrolyse cell is afhankelijk van het volume van het zwembad, de gewenste ontsmettingscazpacieit in het zwembad en de belasting van het te behandelen zwemwater.
Als regel :
Cell 36 maximum 100m³
Cell 48 maximum 150m³
Cell 60 maximum 190m³


Hoeveel zout moet ik toevoegen?
Als opstart met zoutelectrolyse hebben we ongeveer 28kg per 10m³ nodig om 3g/l (3000ppm) te verkrijgen. De Pool Pilot vereist tussen de 2500 en max 3000 ppm (parts per million) zout. (3g/liter)
Bij een lagere zoutconcentratie bijvullen tot 3000 ppm.
Voor bestaande zwembaden zal het voorafgaand gebruik van chloor (vloeibaar, korrel of tabletvorm) reeds een zoutconcentratie in het water hebben.
Dus steeds voorafgaand meten en dan zout toevoegen tot maximaal 3000ppm.

Wat gebeurt er wanneer ik met teveel zout vul?
Teveel zout gaat uw Pool Pilot niet beschadigen, maar kan leiden tot zoutsmakend water.
Voor sommigen is dit zelfs gewenst omdat dit dichter ons lichaams zoutgehalte benaderd en daardoor comfortabeler is om in te zwemmen.
Als het zoutgehalte veel te hoog zou zijn ( 6000ppm) kun je na verloop van tijd corrosie krijgen op metalen onderdelen zoals ladders, ringen aan lichten of aan de koperen warmtewisselaar.
Wanneer dit zou gebeuren verlaag het niveau van het zwembad en vul met vers stadswater tot je terug rond de 3000 ppm komt.
Kan ik nog ander chloor gebruiken?
Vloeibaar chloor, granulaat of chloor tabletten kun je gebruiken om te shocken wanneer dit nodig zou zijn door een extreme belasting van het zwembad (feestje, regenstorm of vervuiling door fecaliën of overmatige organische stoffen).

Welk zout gebruik ik?
Alle zout zoals keukenzout, voedingszout, vacuüm zout, zout voor ontkalkers in schilfers of tabletvorm.
Onze voorkeur gaat natuurlijk uit naar korrelzout (zoals keukenzout) daar dit sneller oplost en visueel niet zichtbaar is op de bodem van uw zwembad.


Wij raden een zoutgehalte van maximaal 3000 ppm aan.
Interessant is het aarden van alle metalen onderdelen omadat wanneer je dit niet doet eventueel elektrolyse kan optreden tussen de verschillende metaalsoorten.
Voor wat betreft de buis van de zwembadcover en de coverlamellen volstaat het periodiek afspoelen (met de tuinslang).
Er wordt MEER CORROSIE verwacht door oorzaak van een TE HOGE CHLOOR-concentratie dan corrosie door zout.
Waar vul ik het zout bij?
Het belangrijkste is, bij het vullen van het zout in het zwembad, dat het volledig opgelost is.
Dit kan versneld worden door de zwembadpomp in werking te stellen en het openen van de bodemafzuiging. Niet opgelost zout kan door het borstelen naar de bodemafzuiging gebracht worden.
Dit is beter dan rond het zwembad te lopen terwijl je het zout toevoegt.
We raden dan ook aan de zwembadpomp 24 uur continu te laten draaien.
Met korrelzout is 60-70% al opgelost in het water voor het de vloer kan raken.
Het resterende zout kan dan eenvoudig naar de bodemafzuiging geveegd worden voor volledige oplossing in het zwembadwater.
Met alle andere vormen van zout duurt het langer
Met zout in tabletvorm veeg je simpelweg de zouttabletten boven de bodemafzuiging eventueel in piramidevorm. Het duurt iets langer voor zout in tabletvorm opgelost is.
Hoe vaak moet ik zout gaan bijvoegen?
Na de eerste zout vulling, ga je enkel zout toevoegen wanneer nodig.
Het meeste verlies van zout is via waterverlies zoals bij back-wash en naspoelen van de zandfilter of door regenwater overloop. De Pool Pilot Digital duidt aan wanneer het zoutniveau te laag is met een indicatorlampje en vermeldt zelfs hoeveel zout er dient toegevoegd te worden tot 3000ppm en dit gebaseerd op het door jou ingegeven zwembadvolume, eenvoudiger kan toch niet.
Het testen van het zoutniveau kan gebeuren met teststrips.
Elimineer ik het gebruik van andere chemicaliën?
De Pool Pilot doet één ding namelijk Chloor genereren. Deze zuivere chlooraanmaak heeft geen enkele invloed op de waterbalans waardoor minder producten nodig zullen zijn om je waterbalans optimaal te houden.
Eén à tweemaal per week testen is voldoende. Doordat we de Alkaliniteit of de Calcium hardheid niet veranderen is een maandelijkse controle van deze voldoende.
Welk zout gebruik ik?
Alle zout zoals keukenzout, voedingszout, vacuüm zout, zout voor ontkalkers in schilfers of tabletvorm.
Onze voorkeur gaat natuurlijk uit naar korrelzout (zoals keukenzout) daar dit sneller oplost en visueel niet zichtbaar is op de bodem van uw zwembad.


Lees meer Climaworld Zoutelectrolyse systeem (klik hier)
Prijzen en soorten